Recepty
Jeden univerzální recept na lásku neexistuje. O to víc si ho musíme hledat každý sám: recept na lásku k životu, k jídlu, k druhým – a hlavně sami k sobě. Tohle je moje cesta.
Gyros jak z Řecka
Hledala jsem recept, jak udělat gyros tak, aby chutnal jak z otočného vertikálního grilu, který se na něj správně používá. Chce to trochu kutilství, ale ta chuť i textura je pak prostě přesně ono.
Těstoviny cacio e pepe
Tenhle recept v Římě dovedli k dokonalosti – ale pozor, je sice nenáročný na suroviny, zato vyžaduje zvládnout techniku přípravy. V jednoduchosti je krása.
Skotské vejce
Kraslice jsou fajn, ale moje nejoblíbenější vejce je to skotské. Klobása, bylinky, křupavý obal a vevnitř tekutý žloutek.
Pletence s pestem a kozím sýrem
Tohle jídlo je jaro na talíři. Pesto je výrazné a voňavé, kozí sýr jemný a krémový. Navíc při pečení krásně provoní bazalkou celý dům.
Barevná zapečená zelenina
Tahle příloha rozzáří každý stůl a navíc přinese na jaře vítané odlehčení. Je v ní totiž jen čtvrtina brambor, zbytek je zelenina.
Kuře s česnekovo-bylinkovým máslem
Kuře a máslo jdou skvěle dohromady, a když se k tomu přidá česnek a spousta bylinek, je to přímo koncert. Tajná ingredience je tady citron.
Fantastická sekaná
Trik je v zelenině: je jí v sekané spousta a je opečená dozlatova pro úžasnou karamelizovanou chuť.
Polévka z červené čočky
Variant indické polévky tarka dhal existuje spousta. Mně chutná tahle pikantní s kokosovým mlékem.
Batáty s česnekovým máslem a chorizem
Když se spojí chuť sladkých brambor s česnekem a bylinkami, je z masa vlastně příloha. Protože batát je tu king.