Velikonce jsou všude synonymem čerstvosti, probouzející se přírody a oslav jara. Takže kombinací vejce – špenát – klobása se nedá nic zkazit.
Recepty – kategorie
Holandsko
Chřestový quiche
V Nizozemí přichází jaro dříve než v Česku, a tak si tu můžu užít chřest asi o tři týdny dříve, než jsem byla zvyklá. Zjistila jsem, že je tady navíc neodmyslitelně spojený s Velikonocemi.
Plněné chlebové twisty
Náplně mají nekonečno variant, tak se můžete odvázat! Tady jsou dvě moje nejoblíbenější.
Cookies s arašídovým máslem a čokoládou
Sladké a slané, křupavé i vláčné – geniální!
Hovězí na černém pivu
Tahle holandská zimní klasika je prostě bomba. Maso se rozpadá, černé pivo mu dá chuť a hořčice říz.
Hořčicová polévka
Když jsem ji jedla poprvé, nevěděla jsem, co čekat. Byla to láska na první ochtunání.
Perníkový dort s mascarpone
Říkám mu hvězdný nejen podle toho jak vypadá, ale hlavně podle toho, jak všem chutná.
Rybí curry pod pokličkou
Rybí curry plné výrazných chutí ve slavnostním podání – pečené pod pokličkou z křupavého listového těsta.
Konfitovaná divoká husa
Divoká husa má tmavé a výrazné maso, které na pohled vypadá jako třeba srnčí. Je mu proto potřeba věnovat péči jako zvěřině. Příprava sice trvá dlouho, ale ta chuť…
Bramborová kaše s čekankou
Brambory, čekanka, cibule, slanina, sýr. Božská kombinace.