Kuře a máslo jdou skvěle dohromady, a když se k tomu přidá česnek a spousta bylinek, je to přímo koncert. Tajná ingredience je tady citron.
Recepty – kategorie
Hlavní jídla
Fantastická sekaná
Trik je v zelenině: je jí v sekané spousta a je opečená dozlatova pro úžasnou karamelizovanou chuť.
Hovězí na černém pivu
Tahle holandská zimní klasika je prostě bomba. Maso se rozpadá, černé pivo mu dá chuť a hořčice říz.
Sardinky se sýrem a bylinkami
Jsou výborné teplé, ale já je mám ještě radši studené, pěkně odleželé. Jsou jako kapsička pohody přímo do ruky.
Rybí curry pod pokličkou
Rybí curry plné výrazných chutí ve slavnostním podání – pečené pod pokličkou z křupavého listového těsta.
Konfitovaná divoká husa
Divoká husa má tmavé a výrazné maso, které na pohled vypadá jako třeba srnčí. Je mu proto potřeba věnovat péči jako zvěřině. Příprava sice trvá dlouho, ale ta chuť…
Foccacia s pikantní klobásou
Foccacia je snadná a vděčná. Voní olivovým olejem, tymiánem a třpytí se na ní krystalky mořské soli. Tahle verze s pikantní klobáskou nejen pěkně vypadá, ale i skvěle chutná.
Holandské masové koule
Něco mezi sekanou a karbanátkem, dobré jako obojí dohromady.
Burek s mletým masem a dýní
Tenoučké filo těsto naplněné pikantní směsí masa a zeleniny. Blízkovýchodné chutě, které krásně zahřejí.
Slaný Tarte Tatin
Slaná varianta francouzské klasiky – obráceného koláče tarte tatin. Spousta zeleniny, skvělé sýry, plno chutí.