Sendvič s uzeným úhořem

Čerstvý a lahodný

Tento sendvič bude chutnat stejně dobře se slanečkovým salátem nebo kořeněnými matjesy v oleji. Obojí před použitím nechte dobře okapat, případně osušte kuchyňskou utěrkou, aby ryba nebyla příliš mastná a aby lépe vynikla její lahodná chuť.

Úhoři se v Holandsku loví ve velikých vnitrozemských jezerech, která vznikla přehrazením mořských zálivů.  Zajet si na ně a na spoustu dalších rybích specialit můžete třeba do rybářské vesnice Volendam u jezera Markemeer.

Ingredience

  • 2 čerstvé bílé bagetky
  • 4 filety z úhoře
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička výrazné hořčice, např. dijonské
  • 1 menší šalotka, na tenká kolečka
  • pár listů salátu, např. little gem
  • pár tenkých plátků salátové okurky i se slupkou
  • trochu čerstvé petrželky na ozdobení

 

Krok 1

Rozkrojte podélně bagetky. Smíchejte majonézu s hořčicí a trochu rozetřete na spodní část bagetek. Navrch položte listy salátu a plátky okurky.

Krok 2

Filety z úhoře nakrájejte a kousky rozdělte na sendviče. Na úhoře rozetřete zbytek hořčičné majonézy, posypte tenkými kolečky šalotky a ozdobte lístky petržele.

 

 

Více receptů

Thajské červené curry

Thajské červené curry

Nikdy nezapomenu na moment, kdy jsem tohle jídlo ochutnala poprvé. Myslím, že se mi jako v komiksu rozsvítily v očích hvězdy! Není složité ho uvařit, ale rozhodně se vyplatí sehnat si autentické ingredience.

Rajčatový Tarte Tatin

Rajčatový Tarte Tatin

Když už si myslíte, že jste vyzkoušeli z rajčat udělat všechno, tak musíte zkusit tohle. Slaná varianta francouzské klasiky – obráceného koláče Tarte Tatin. Sladká rajčata, karamelizovaná cibule, tymián, křupavé těsto. A dá se udělat i na grilu!

Nejlepší špenátové lasagne

Nejlepší špenátové lasagne

Když je na trhu krásný mladý špenát, rajčata plná chuti a farmáři nabízejí vynikající čerstvý sýr, tak už máte skoro všechno, co potřebujete na parádní lasagne. Jsou tak dobré, že se po nich hned zapráší. A ani zapřísáhlí milovníci masa si nestěžují, že je to vegetariánské jídlo.

Božské brambory

Božské brambory

Jedla jsem je poprvé v Americe, kde s nimi umí úplná kouzla. Tyhle lodičky z brambor křupavou slupkou, naplněné vším možným, jsou zkrátka „crowd pleaser“ – potěší prostě každého.

Švédské obložené chleby

Švédské obložené chleby

Tihle krasavci ze Švédska jsou jako reklama na čerstvost. A jsou stejně dobré, jako jsou krásné! Pár základních ingrediencí, pár těch speciálních, které ale není těžké vyrobit – a máte Švédsko na talíři.

Jarní sekaná

Jarní sekaná

Velikonce jsou všude synonymem čerstvosti, probouzející se přírody a oslav jara. Takže kombinací vejce – špenát – klobása se nedá nic zkazit.

Chřestový quiche

Chřestový quiche

V Nizozemí přichází jaro dříve než v Česku, a tak si tu můžu užít chřest asi o tři týdny dříve, než jsem byla zvyklá. Zjistila jsem, že je tady navíc neodmyslitelně spojený s Velikonocemi.

Gyros jak z Řecka

Gyros jak z Řecka

Hledala jsem recept, jak udělat gyros tak, aby chutnal jak z otočného vertikálního grilu, který se na něj správně používá. Chce to trochu kutilství, ale ta chuť i textura je pak prostě přesně ono.

0 komentářů

Nechte mě ochutnat, co si myslíte!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.