Recept na lásku

Jeden univerzální recept na lásku neexistuje. O to víc si ho musíme hledat každý sám: recept na lásku k životu, k jídlu, k druhým – a hlavně sami k sobě. Tohle je moje cesta.

Blog – nové příspěvky

Napnout plachty a vzhůru do Asie!

Napnout plachty a vzhůru do Asie!

Jednou jsme se takhle po cestě z výletu náhodně zastavili v obchodě s elektronikou na severním okraji Amsterdamu. Když jsme procházeli nákupním centrem, poskočilo mi srdce radostí: asijský supermarket! A ne nějaký mrňous, ale přímo obří obchod.

Předsvatební cesta do Maastrichtu

Předsvatební cesta do Maastrichtu

Některé cesty se točí kolem nějaké vysněné destinace – já třeba toužím podívat se jednou do Japonska a procestovat ho celé od severu k jihu. Ale pak jsou jiné cesty, u kterých není důležité kam, ale zato s kým a proč. O téhle cestě to platí dvojnásob. Protože to byla cesta předsvatební (proč), na kterou bych s tím jediným a správným (s kým) jela v podstatě kamkoliv (kam)…

Prázdninová jízda na červenou!

Prázdninová jízda na červenou!

dyž se řekne cestování v létě, vybaví se mi trhy u moře, ve vesnicích mezi kopci i na náměstích starobylých měst, rozpálených sluncem. Jedna barva jim vládne všem: červená. Je jí všude nespočet odstínů, od růžovo-červených ředkviček až po tmavě rudé višně. A mezi nimi se pak vyjímají na pultech farmářských stánků všechna ta rajčata, papriky, jablka, melouny, jahody… Všechno je krásně zralé a šťavnaté a přímo vybízí k tomu, abyste tyhle červené chutě přenesli i na svůj talíř.

Recepty

Švédské obložené chleby

Švédské obložené chleby

Tihle krasavci ze Švédska jsou jako reklama na čerstvost. A jsou stejně dobré, jako jsou krásné! Pár základních ingrediencí, pár těch speciálních, které ale není těžké vyrobit – a máte Švédsko na talíři.

Jarní sekaná

Jarní sekaná

Velikonce jsou všude synonymem čerstvosti, probouzející se přírody a oslav jara. Takže kombinací vejce – špenát – klobása se nedá nic zkazit.

Chřestový quiche

Chřestový quiche

V Nizozemí přichází jaro dříve než v Česku, a tak si tu můžu užít chřest asi o tři týdny dříve, než jsem byla zvyklá. Zjistila jsem, že je tady navíc neodmyslitelně spojený s Velikonocemi.

Gyros jak z Řecka

Gyros jak z Řecka

Hledala jsem recept, jak udělat gyros tak, aby chutnal jak z otočného vertikálního grilu, který se na něj správně používá. Chce to trochu kutilství, ale ta chuť i textura je pak prostě přesně ono.

Máte otázku? Napište mi!